INGREDIENTAI:
- 1 česnakų
- 2 vienetai laurų lapų
- 500 gramų pupelių (juodosios, džiovintos)
- 1 vienetas svogūnų
- 3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Pupeles nakčiai užpilti šaltu vandeniu.
Vandenį nupilti, pupeles sudėti į didelį puodą, įpilti tiek vandens, kad jo paviršius būtų bent 10 centimetrų virš pupelių. Druskos nedėti. Užvirinti, nugriebti putas, sudėti lauro lapus. Virti apie 1,5-2 valandas, kol pupelės išvirs, retkarčiais pamaišant ir papildant išgaravusį vandenį.
Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, sudėti supjaustytą svogūną, sutrintus česnakus ir apkepinti. Įberti druskos, įpilti truputį pupelių nuoviro, samtį išvirusių pupelių, pakaitinti ir viską sutrinti į tyrę.
Likusias pupeles nukošti, supilti tyrę, išmaišyti ir 2-3 minutes pakaitinti.
REKLAMA