INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek krapų
- 1 arbatinis šaukštelis kvietinių miltų
- šiek tiek druskos
- 0.5 valgomojo šaukšto sviesto
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 2 stiklinės bobaausių
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bobausiai pamerkiami į šaltą vandenį vienai valandai. Po to minkštu šepetuku grybai gerai nuplaunami ir verdami pasūdytame vandenyje 10—15 minučių, kad pasišalintų kenksmingos medžiagos (nuoviras valgiui nevartojamas). Perpilti šaltu vandeniu bobausiai kiaurasamtyje nuvarvinami, sudedami į puodą, pridedama sviesto ir patroškinami. Po to grybai apibarstomi miltais, įpilama truputį vandens, grietinės, įberiama druskos, pipirų ir troškinama.
Patiekiant, bobausiai sudedami į pusdubenį, apdedami virtomis bulvėmis, apibarstomi supjaustytais krapų lapeliais.
REKLAMA