INGREDIENTAI:
- 2 vienetai citrinų
- 3 vienetai gvazdikėlių
- 4 vienetai juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapelis)
- šiek tiek mairūnų
- 1 vienetas salierų
- 3 vienetai svogūnų
- 1 kilogramas ungurių
- šiek tiek džiūvesėlių
- 0.5 stiklinės obuolių sulčių
- šiek tiek druskos
- 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ungurys nulupamas, supjaustomas, pašlakstomas citrinos sultimis, apibarstomas druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, pavoliojamas džiūvėsėliuose ir apkepinamas svieste. Tada dedamas į troškintuvą su supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis, užpilamas obuolių sultimis ir troškinamas ant lengvos ugnies.
Tiekiamas pašildytame pusdubenyje, apdėliotas virtomis daržovėmis. Iškoštas padažas duodamas atskirai.
REKLAMA