INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų
- šiek tiek laurų lapų
- 5 vienetai morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas porų
- 1 vienetas salierų
- 800 gramų vištiena
- šiek tiek džiūvesėlių
- šiek tiek druskos
- 1 valgomasis šaukštas sviesto (tirpintas)
- 2 valgomieji šaukštai grietinės
- 1 stiklinė sultinio
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Išdarinėta višta supjaustoma, apibarstoma druska su maltais prieskoniais, pavoliojama džiūvėsėliuose ar miltuose ir apkepinama svieste, vėliau sudedama į puodą, užpilama karštu sultiniu, pridedama supjaustytų prieskoninių daržovių ir troškinama, kol suminkštėja. Vėliausiai supilama grietinė.
Vištiena sudedama į pašildytą pusdubenį ir užpilama iškoštu padažu, kuriame troškinta. Prie jos duodama įvairių troškintų daržovių mišinio, bruknių uogienės, marinuotų vaisių.
REKLAMA