INGREDIENTAI:
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas salierų
- šiek tiek salotų
- 1 vienetas svogūnų
- 1 kilogramas veršienos (kumpis)
- 0.5 litro konservuotų žirnelių
- 1 valgomasis šaukštas pieno (tarkuotas)
- šiek tiek druskos
- 5 valgomieji šaukštai aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Mėsa ištrinama druska ir apkepinus aliejuje sudedama į keptuvą su pjaustytomis daržovėmis. Kepama 30 minučių, tada užpilama 0,5 stiklinės karšto vandens ir uždengus troškinama. Nuvirus skysčiui, vėl jo užpilama ir toliau troškinama, kol mėsa suminkštėja.
Atšaldytas kepsnys plonai supjaustomas, kiekviena riekutė plonai aptepama sviestu ir pabarstoma tarkuotu sūriu. Mėsa išdėliojama vainiku į plokščią apvalią lėkštę, viduryje sudedami žirneliai, papuošiama salotų lapeliais.
REKLAMA