2 stiklinės sultinio (natūralus vištienos ar daržovių)
2 arbatiniai šaukšteliai kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Skani trinta sriuba – puikiai tiks pietums.
Svogūnus ir česnakus nulupti, susmulkinti, pakepinti svieste. Morkas, bulves nulupti, susmulkinti ir išvirti vištienos arba daržovių sultinyje. Tada pagal skonį pagardint kmynais, mairūnais, juodaisiais pipirais, sudėti keptus svogūnus ir česnakus, suberti karį ir dar pakaitinti.
Sriubą supilti į plakimo indą ir suplakti iki tyrės. Tada dar kartą pakaitinti. Pakepinti baltos duonos kubelius – skrebučius.
Tiekti su grietinėle ir skrebučiais. Beje skrebučius reiktų dėti iškart prieš tiekiant, nes tada jie išlieka traškūs, neprisigeria sriubos.
Skanaus!
Autorius: Roberta
INGREDIENTAI:
2 vienetai bulvių
2 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek kmynų
šiek tiek mairūnų
500 gramų morkų
1 vienetas svogūnų
200 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
1 valgomasis šaukštas sviesto
2 stiklinės sultinio (natūralus vištienos ar daržovių)
2 arbatiniai šaukšteliai kario
PARUOŠIMO BŪDAS:
Skani trinta sriuba – puikiai tiks pietums.
Svogūnus ir česnakus nulupti, susmulkinti, pakepinti svieste. Morkas, bulves nulupti, susmulkinti ir išvirti vištienos arba daržovių sultinyje. Tada pagal skonį pagardint kmynais, mairūnais, juodaisiais pipirais, sudėti keptus svogūnus ir česnakus, suberti karį ir dar pakaitinti.
Sriubą supilti į plakimo indą ir suplakti iki tyrės. Tada dar kartą pakaitinti. Pakepinti baltos duonos kubelius – skrebučius.
Tiekti su grietinėle ir skrebučiais. Beje skrebučius reiktų dėti iškart prieš tiekiant, nes tada jie išlieka traškūs, neprisigeria sriubos.