Iš trešnių iškrapštyti kauliukus, neperduriant jų kiaurai. Graikinius riešutus supjaustyti trešnės kauliuko dydžio gabaliukais. Įdėti po gabaliuką riešuto į kiekvieną trešnę. Cukrų ir vandenį užvirinti, nukelti nuo ugnies, užpilti paruoštas trešnes, kad būtų apsemtos ir 3 valandas palaikyti. Tada virti ant silpnos ugnies, kol uogos taps beveik permatomos. Sirupas neturi užvirti, kad nekilnotų uogų. 10 minučių iki išjungiant supilti išspaustas citrinų sultis, likus 5 minutėms - suberti vaniliną. Išdėlioti į sterilius indelius, uždaryti. Skanaus.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
1 vienetas citrinų
1 kilogramas cukraus
300 gramų graikinių riešutų
1 kilogramas trešnių
1.5 stiklinės vandens
šiek tiek vanilino
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš trešnių iškrapštyti kauliukus, neperduriant jų kiaurai. Graikinius riešutus supjaustyti trešnės kauliuko dydžio gabaliukais. Įdėti po gabaliuką riešuto į kiekvieną trešnę. Cukrų ir vandenį užvirinti, nukelti nuo ugnies, užpilti paruoštas trešnes, kad būtų apsemtos ir 3 valandas palaikyti. Tada virti ant silpnos ugnies, kol uogos taps beveik permatomos. Sirupas neturi užvirti, kad nekilnotų uogų. 10 minučių iki išjungiant supilti išspaustas citrinų sultis, likus 5 minutėms - suberti vaniliną. Išdėlioti į sterilius indelius, uždaryti. Skanaus.