Žiedinius kopūstus rankomis atskiriame mažais gabalėliais, sudedame į verdanti pasūdytą vandenį ir verdame 5 min. Kol kopūstai verda, suplakame kiaušinius. Į juos įdedame mėgstamų prieskonių, išmaišome. Apvirusius žiedinius kopūstus palaikome kelias minutes, kad atvestų, tada mirkome plaktame kiaušinyje ir voliojame džiūvėsėliuose. Apvoliotus kopūstų gabaliukus dedame į įkaitintą aliejų ir kepame tol, kol apskrus. Tinka tiekti su kepsniu, kepta žuvimi, padažu ar net vienus. Skanaus! ;)
Autorius: Smaližė
INGREDIENTAI:
2 vienetai kiaušinių
1 sauja džiūvesėlių
80 mililitrų aliejaus
šiek tiek prieskonių
500 gramų žiedinių kopūstų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Žiedinius kopūstus rankomis atskiriame mažais gabalėliais, sudedame į verdanti pasūdytą vandenį ir verdame 5 min. Kol kopūstai verda, suplakame kiaušinius. Į juos įdedame mėgstamų prieskonių, išmaišome. Apvirusius žiedinius kopūstus palaikome kelias minutes, kad atvestų, tada mirkome plaktame kiaušinyje ir voliojame džiūvėsėliuose. Apvoliotus kopūstų gabaliukus dedame į įkaitintą aliejų ir kepame tol, kol apskrus. Tinka tiekti su kepsniu, kepta žuvimi, padažu ar net vienus. Skanaus! ;)