Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Persijoti miltus su kukurūzų miltais, įmaišyti į sviesto masę, įberti druskos ir vanilės esenciją. Sudėti pjaustytas spanguoles ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti minkšta. Tešlą įdėti į plėvelę ir kišti į šaldytuvą 1 val. Stalą pabarstyti miltais, iškočioti tešlą iki 4 mm storio. Formele išspausti norimos formos sausainius. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 160 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 15–20 min. Ištraukus iš orkaitės dar karštus sausainius pabarstyti cukraus pudra.
Autorius: Jolanta M.
INGREDIENTAI:
šiek tiek cukraus pudros (apibarstymui)
140 gramų cukraus
šiek tiek spanguolių (džiovintos)
šiek tiek vanilės
245 gramai kvietinių miltų
šiek tiek druskos
275 gramai sviesto (kambario temperatūros)
145 gramai kukurūzų miltų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą išsukti su cukrumi iki purumo. Persijoti miltus su kukurūzų miltais, įmaišyti į sviesto masę, įberti druskos ir vanilės esenciją. Sudėti pjaustytas spanguoles ir gerai išmaišyti. Tešla turi būti minkšta. Tešlą įdėti į plėvelę ir kišti į šaldytuvą 1 val. Stalą pabarstyti miltais, iškočioti tešlą iki 4 mm storio. Formele išspausti norimos formos sausainius. Dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepti 160 laipsnių pagal Celsijų orkaitėje apie 15–20 min. Ištraukus iš orkaitės dar karštus sausainius pabarstyti cukraus pudra.