šiek tiek sultinio (daržovių, vištienos, ar kiaulienos)
1 stiklinė grybų (sūdyti (arba 100 g džiovintų))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūsto gūžę nuplaukite, išpjaukite kotą, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 12-15 min. Apvirtą gūžę išskirstykite lapais, kūjeliu išmuškite sustorėjimus. Įdarui grybus sumalkite arba sukapokite. Džiovintus išmirkykite piene, išvirkite, sumalkite ar supjaustykite rėželiais. Pakepinkite juos svieste kartu su smulkintais svogūnais, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, džiūvėsėlius, druską ir gerai išmaišykite. Ant paruoštų kopūstlapių dėkite įdaro, suvyniokite tūtelės arba voko pavidalu, pavoliokite miltuose ir pakepinkit aliejuje. Paruoštus balandėlius dėkite į indą, užpilkite sultinio ir troškinkite. Baigdami troškinti, supilkite grietinę ir pomidorų padažą. Valgoma su bulvių koše arba virtomis bulvėmis.
Autorius: Inesa
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 kilogramas kopūstų
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
1 vienetas svogūnų
1 vienetas kiaušinių
1 valgomasis šaukštas džiūvesėlių
0.5 stiklinės pomidorų padažo
šiek tiek druskos
50 gramų sviesto
0.5 stiklinės grietinės
šiek tiek sultinio (daržovių, vištienos, ar kiaulienos)
1 stiklinė grybų (sūdyti (arba 100 g džiovintų))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kopūsto gūžę nuplaukite, išpjaukite kotą, dėkite į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite 12-15 min. Apvirtą gūžę išskirstykite lapais, kūjeliu išmuškite sustorėjimus. Įdarui grybus sumalkite arba sukapokite. Džiovintus išmirkykite piene, išvirkite, sumalkite ar supjaustykite rėželiais. Pakepinkite juos svieste kartu su smulkintais svogūnais, įmuškite kiaušinį, suberkite prieskonius, džiūvėsėlius, druską ir gerai išmaišykite. Ant paruoštų kopūstlapių dėkite įdaro, suvyniokite tūtelės arba voko pavidalu, pavoliokite miltuose ir pakepinkit aliejuje. Paruoštus balandėlius dėkite į indą, užpilkite sultinio ir troškinkite. Baigdami troškinti, supilkite grietinę ir pomidorų padažą. Valgoma su bulvių koše arba virtomis bulvėmis.