Sutrupinti sausainius. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainių trupiniais. Sausainių masę sudėti į formą ir išlyginti. Kreminę varškę sumaišyti su cukrumi ir vanile. Želatiną ištirpinti šiltame piene ir palikti 15 min. Suplakti grietinėlę. Pieną su želatina pakaitinti, kol ištirps želatina. Tada pieną supilti į varškę ir atsargiai įmaišyti grietinėlę. Gautą masę supilti ant sausainių. Torto viršų papuošti uogomis. Galima papuošti ir kitaip (pvz., riešutais, kakavos milteliais ar pan.). Formą uždengti su folija ir padėti į šaldytuvą 4 val. Skanaus.
Autorius: Genutė
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
šiek tiek vanilės
0.5 stiklinės pieno
250 gramų grietinėlės (38%)
100 gramų sausainių
500 gramų varškės (kreminė, nesaldi)
100 gramų sviesto
1 vienetas želatinos (pakelis)
šiek tiek uogų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sutrupinti sausainius. Sviestą ištirpinti ir sumaišyti su sausainių trupiniais. Sausainių masę sudėti į formą ir išlyginti. Kreminę varškę sumaišyti su cukrumi ir vanile. Želatiną ištirpinti šiltame piene ir palikti 15 min. Suplakti grietinėlę. Pieną su želatina pakaitinti, kol ištirps želatina. Tada pieną supilti į varškę ir atsargiai įmaišyti grietinėlę. Gautą masę supilti ant sausainių. Torto viršų papuošti uogomis. Galima papuošti ir kitaip (pvz., riešutais, kakavos milteliais ar pan.). Formą uždengti su folija ir padėti į šaldytuvą 4 val. Skanaus.