REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 1
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Biskvito paruošimas.
Kiaušiniai nuplaunami . Į indą dedamas cukrus , vanilinis cukrus , mušami kiaušiniai . Plakame , kol pasidaro puri masė ir ištirpsta cukrus . Į masę dedame citrinos rūgštimi užgesintą sodą ir paplakame . Sudedame išsijotus miltus ir šaukštu lengvai apmaišome . Paruoštą biskvitinę tešlą išpilstome į formas arba ant pergamentinio popieriaus , patepto riebalais. Biskvitas kepamas orkaitėje 220 C temperatūroje. Kepame keturis papločius . - Kremo paruošimas.
1 pakelis želė užpilamas 400 g karšto vandens , maišoma kol ištirpsta ir sustingdoma , kad būtų galima supjaustyti (geriausia užpilti iš vakaro). 2 pakelius želė užpilame 400 g karšto vandens , maišome , kol ištirpsta ir atvėsiname iki kisieliaus tirštumo .
Atšaldyta grietinė arba grietinėlė plakama iki pradeda tirštėti , įdedama citrinos rūgštelės ir supilama kisieliaus tirštumo želė ir gerai išplakama , kol kremas pasidaro purus. - Torto formavimas.
Biskvitą apipjaustome pagal formą . Biskvitą dedame į formą ,sudrėkiname sirupu , ant biskvito dedame kremą , dedame supjaustytus želė gabaliukus , dedame kitą biskvitą , gražiai prispaudžiame, drėkiname sirupu, dedame kremą ir t.t.(keturi papločiai biskvito ir trys sluoksniai kremo).Viršutinis sluoksnis-biskvitas.
Paruoštą torto pusgaminį padedame sustingti. Išpjauname iš formos ,šonus apibarstome biskvito trupiniais arba kokoso drožlėmis
REKLAMA