• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bananų
  • 1.5 stiklinės cukraus (+ 6 šaukštai)
  • 0.5 stiklinės krakmolo
  • 4 vienetai kiaušinių (dideli)
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas acto
  • 600 gramų jogurto (braškinis (ekologiškas))
  • 1.5 stiklinės vandens
  • 250 gramų grietinėlės
  • 300 mililitrų braškių
  • 2 stiklinės braškių (trintos su cukrumi)
  • 30 gramų želatinos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 vienetas želės (pakeliai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių baltymus plakame, kai jau beveik išsiplaka pradedame dėti cukrų. Baltymai bus išsiplakę, kai visas (t. y. 1 stiklinė) cukrus bus įsimaišęs, o jie bus standūs.
    Tuomet išmaišome šaukštą acto su kiaušinių tryniais, sudedame baltymus ir išmaišome.
    Dedame miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais.
    Kepimo formą patepame riebalais ir sukrečiame gautą masę.
    Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-35 min.
    Kremui braškes sutriname su 0,5 stiklinės cukraus, želatiną užpilame 1/2 stiklinės verdančio vandens ir išmaišome.
    Maišydami jogurtą supilame į jį želatiną, sudedame trintas braškes ir viską išmaišome.
    Pastatome šaltai apie 10 min.
    Kai masė pradeda stingti, išplakame grietinėlę su 3 šaukštais cukraus ir sumaišome su jogurto mase.
    Sulaistymui sumaišyti 1 stiklinę cukraus, citrinos sultis bei 3 šaukštus cukraus ir užvirinti.
    O dabar galime gaminti tortą.
    Perpjauname biskvitą pusiau (į dvi dalis).
    Apatinę dalį aplaistome dalimi sirupo, aptepame trintomis braškėmis, ant braškių dedame dalį jogurtinio kremo, dedame antrąjį biskvitą ir viską pakartojame.
    Suteptą biskvitą paliekame šaldytuve 3-4 valandoms, kol kremas, esantis viršuje, sustings.
    Sustingus kremui pilame atvėsusia žėlė ir puošiame pasirinktais vaisias (pvz., aš puošiau bananų griežinėliais).
    Paliekame nakčiai stingti šaldytuve.
    Skanaus!

Autorius: Greta

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek bananų
  • 1.5 stiklinės cukraus (+ 6 šaukštai)
  • 0.5 stiklinės krakmolo
  • 4 vienetai kiaušinių (dideli)
  • 1.5 stiklinės kvietinių miltų
  • 1 valgomasis šaukštas acto
  • 600 gramų jogurto (braškinis (ekologiškas))
  • 1.5 stiklinės vandens
  • 250 gramų grietinėlės
  • 300 mililitrų braškių
  • 2 stiklinės braškių (trintos su cukrumi)
  • 30 gramų želatinos
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 1 vienetas želės (pakeliai)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinių baltymus plakame, kai jau beveik išsiplaka pradedame dėti cukrų. Baltymai bus išsiplakę, kai visas (t. y. 1 stiklinė) cukrus bus įsimaišęs, o jie bus standūs.
    Tuomet išmaišome šaukštą acto su kiaušinių tryniais, sudedame baltymus ir išmaišome.
    Dedame miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais.
    Kepimo formą patepame riebalais ir sukrečiame gautą masę.
    Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 30-35 min.
    Kremui braškes sutriname su 0,5 stiklinės cukraus, želatiną užpilame 1/2 stiklinės verdančio vandens ir išmaišome.
    Maišydami jogurtą supilame į jį želatiną, sudedame trintas braškes ir viską išmaišome.
    Pastatome šaltai apie 10 min.
    Kai masė pradeda stingti, išplakame grietinėlę su 3 šaukštais cukraus ir sumaišome su jogurto mase.
    Sulaistymui sumaišyti 1 stiklinę cukraus, citrinos sultis bei 3 šaukštus cukraus ir užvirinti.
    O dabar galime gaminti tortą.
    Perpjauname biskvitą pusiau (į dvi dalis).
    Apatinę dalį aplaistome dalimi sirupo, aptepame trintomis braškėmis, ant braškių dedame dalį jogurtinio kremo, dedame antrąjį biskvitą ir viską pakartojame.
    Suteptą biskvitą paliekame šaldytuve 3-4 valandoms, kol kremas, esantis viršuje, sustings.
    Sustingus kremui pilame atvėsusia žėlė ir puošiame pasirinktais vaisias (pvz., aš puošiau bananų griežinėliais).
    Paliekame nakčiai stingti šaldytuve.
    Skanaus!

Autorius: Greta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų