• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 100 gramų graikinių riešutų
  • 600 gramų sausainių (Gaidelis)
  • 0.5 kilogramo varškės
  • 200 gramų sviesto
  • 100 gramų razinų
  • 250 gramų saldainių (Obelėlė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Glaistui:
    50 - 80 gr. sviesto
    50 gr. kakavos (ne tirpios)
    150 gr. cukraus

    Sviestą sutriname su cukrumi. Kai sviestas sutrintas dedame varškę ir gerai išsukame, suberiame graikinius riešutus ir supjaustitus saldainius "Obelėlė", taip pat suberiame nuplautas razinas. Masę įdedame į šaldytuvą. Iš sausainių sudedame ilgą juosta, dedame vieną prie kito. Ant sudėtos eilės iš abiejų pusių dedame dar po vieną sausainį, taip gaunas ilga trieilė. Ant trieilės vidurio dedame padarytą masę, kai viską sudedame, iš šonuose esančių sausainių užveriame vidurį (t.y. padarome stogelius).

    Masė: ištirpinti sviestą, sudėti kakavą ir cukrų, viską gerai išmaišyti ir pakaitinti, gautą masę užpilti ant stogelių ir įdėti į šaldytuvą. Šaldytuve laikyti bent 6 val., kad įsigertų šokoladas į sausainius.

    Patiekalą gaminti kažkada išmokė darbų mokytoja mokykloje, prieš n metų, mes receptą truputį pakeitėm. Pyragas tikrai skanus, visada pešames šeimoje dėl paskutinio kąsnio. Stogelius galima papuošti kokoso drožlėmis ar tortiniais papuošimais.
    Skanaus!

Autorius: Eglė

INGREDIENTAI:

  • 250 gramų cukraus
  • 100 gramų graikinių riešutų
  • 600 gramų sausainių (Gaidelis)
  • 0.5 kilogramo varškės
  • 200 gramų sviesto
  • 100 gramų razinų
  • 250 gramų saldainių (Obelėlė)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Glaistui:
    50 - 80 gr. sviesto
    50 gr. kakavos (ne tirpios)
    150 gr. cukraus

    Sviestą sutriname su cukrumi. Kai sviestas sutrintas dedame varškę ir gerai išsukame, suberiame graikinius riešutus ir supjaustitus saldainius "Obelėlė", taip pat suberiame nuplautas razinas. Masę įdedame į šaldytuvą. Iš sausainių sudedame ilgą juosta, dedame vieną prie kito. Ant sudėtos eilės iš abiejų pusių dedame dar po vieną sausainį, taip gaunas ilga trieilė. Ant trieilės vidurio dedame padarytą masę, kai viską sudedame, iš šonuose esančių sausainių užveriame vidurį (t.y. padarome stogelius).

    Masė: ištirpinti sviestą, sudėti kakavą ir cukrų, viską gerai išmaišyti ir pakaitinti, gautą masę užpilti ant stogelių ir įdėti į šaldytuvą. Šaldytuve laikyti bent 6 val., kad įsigertų šokoladas į sausainius.

    Patiekalą gaminti kažkada išmokė darbų mokytoja mokykloje, prieš n metų, mes receptą truputį pakeitėm. Pyragas tikrai skanus, visada pešames šeimoje dėl paskutinio kąsnio. Stogelius galima papuošti kokoso drožlėmis ar tortiniais papuošimais.
    Skanaus!

Autorius: Eglė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų