Skanus ir paprastai pagaminamas tortas, kuris patiks visiems!
INGREDIENTAI:
- 400 gramų varškės
- 125 gramai jogurto
- 1 vienetas obuolių
- 4 valgomieji šaukštai cukraus
- 3 valgomieji šaukštai vandens
- 1 valgomasis šaukštas želatinos
- 1 arbatinis šaukštelis aguonų
- 0.5 pakelio apelsinų želė
- Pagrindui:
- 1 pakelis šokoladinių sausainių
- 100 gramų sviesto
- 1 sauja žemės riešutų (kepinti, gali būtų sūrūs)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Želatiną užpilti 3 v.š. vandens ir palikti brinkti.
- Sausainius susmulkinti kočėlu, sviestą ištirpinti ir truputį atvėsinti. Sumaišyti su sausainiais, ir truputį pasmulkintais riešutais (jei mėgstate, galite riešutų nesmulkinti). Indą, kuriame formuosite tortą išklokite maistine plėvele ir sudėkite sausainių masę, paspauskite, statykite į šaldytuvą.
- Varškę su jogurtu sutrinti, pagal skonį dėti cukraus. Želatiną ištirpinti, atvėsinti. Į želatiną įdėti kelis šaukštus varškės masės, išplakti. Tuomet želatinos masę supilti į varškę ir vėl paplakti. Ant sausaininio pagrindo supilti varškės masę ir pastatyti į šaldytuvą.
- Apelsinų želė (man pakako 0,5 pakelio, nes neturėjau po ranka didelės formos tortui) užpilti 250 ml. karšto vandens, išmaišyti ir atvėsinti.
- Obuolį nulupti ir supjaustyti skiltelėmis. Obuolio skilteles dėti ant torto ratu ir, kai želė atvės, supilti ją ant torto. Statyti į šaldytuvą, geriausiai nakčiai. Prieš patiekiant viršų berti aguonomis. Skanaus!
REKLAMA