• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • šiek tiek graikinių riešutų
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • šiek tiek acto
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 200 gramų sviesto (kremui)
  • 200 gramų grietinės (20%)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (sutirštintas, kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius ir cukrų suplakti su mikseriu. Po to sudėti grietinę, kakavą ir vėl suplakti.
    Miltus išsijoti ir suberti į plakinį. Taip pat suberti actu nugesintą sodą. Tešlą gerai išmaišyti.
    Riešutus susmulkinti ir suberti į tešlą.
    Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
    Tešlą iškepti, atvėsinti ir perpjauti išilgai per pusę. Galima papločius apšlakstyti konjaku.
    Kondensuoto pieno skardinę pavirinti 2-3 val. Atvėsinti ir suplakti su minkštu sviestu.
    Torto papločius aptepti kremu. Tortą galima papuošti riešutais, uogiene, lydytu šokoladu, uogomis.

Autorius: Rasa

INGREDIENTAI:

  • 1 stiklinė cukraus
  • šiek tiek graikinių riešutų
  • 3 valgomieji šaukštai kakavos
  • 2 vienetai kiaušinių
  • 1 stiklinė kvietinių miltų
  • šiek tiek acto
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 200 gramų sviesto (kremui)
  • 200 gramų grietinės (20%)
  • 1 vienetas kondensuoto pieno (sutirštintas, kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Kiaušinius ir cukrų suplakti su mikseriu. Po to sudėti grietinę, kakavą ir vėl suplakti.
    Miltus išsijoti ir suberti į plakinį. Taip pat suberti actu nugesintą sodą. Tešlą gerai išmaišyti.
    Riešutus susmulkinti ir suberti į tešlą.
    Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių.
    Tešlą iškepti, atvėsinti ir perpjauti išilgai per pusę. Galima papločius apšlakstyti konjaku.
    Kondensuoto pieno skardinę pavirinti 2-3 val. Atvėsinti ir suplakti su minkštu sviestu.
    Torto papločius aptepti kremu. Tortą galima papuošti riešutais, uogiene, lydytu šokoladu, uogomis.

Autorius: Rasa

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų