1 vienetas kondensuoto pieno (sutirštintas, kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius ir cukrų suplakti su mikseriu. Po to sudėti grietinę, kakavą ir vėl suplakti. Miltus išsijoti ir suberti į plakinį. Taip pat suberti actu nugesintą sodą. Tešlą gerai išmaišyti. Riešutus susmulkinti ir suberti į tešlą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą iškepti, atvėsinti ir perpjauti išilgai per pusę. Galima papločius apšlakstyti konjaku. Kondensuoto pieno skardinę pavirinti 2-3 val. Atvėsinti ir suplakti su minkštu sviestu. Torto papločius aptepti kremu. Tortą galima papuošti riešutais, uogiene, lydytu šokoladu, uogomis.
Autorius: Rasa
INGREDIENTAI:
1 stiklinė cukraus
šiek tiek graikinių riešutų
3 valgomieji šaukštai kakavos
2 vienetai kiaušinių
1 stiklinė kvietinių miltų
šiek tiek acto
1 arbatinis šaukštelis sodos
200 gramų sviesto (kremui)
200 gramų grietinės (20%)
1 vienetas kondensuoto pieno (sutirštintas, kremui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kiaušinius ir cukrų suplakti su mikseriu. Po to sudėti grietinę, kakavą ir vėl suplakti. Miltus išsijoti ir suberti į plakinį. Taip pat suberti actu nugesintą sodą. Tešlą gerai išmaišyti. Riešutus susmulkinti ir suberti į tešlą. Įkaitinti orkaitę iki 180 laipsnių. Tešlą iškepti, atvėsinti ir perpjauti išilgai per pusę. Galima papločius apšlakstyti konjaku. Kondensuoto pieno skardinę pavirinti 2-3 val. Atvėsinti ir suplakti su minkštu sviestu. Torto papločius aptepti kremu. Tortą galima papuošti riešutais, uogiene, lydytu šokoladu, uogomis.