REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Lakštų gaminimas:
Į puodą sudėkite medų, sviestą ir įjungti nedidelę ugnelę. Į ištirpusį mišinį sudėti cinamoną ir supilti abiejų rūšių cukrų. Į ištirpintą ir išmaišytą masę įdėkite 2šaukštus grietinės. Gerai išmaišyti. Supilti miltus į dubenėlį ir išmaišyti su 2-iais šaukšteliais kepimo miltelius ir truputį druskos. Į ištirpintą masę, kuri puode yra atvėsusi, įmuškit 2 kiaušinius. Viską išplakti. Visą puode esantį skystį supilti į miltus ir gerai išmaišyti.Tešlą išminkykite ir padalinkite į normalaus dydžio kamuoliukus. Suvynioti juos į plėvelę ir padėti į šaldiklį (trumpam, kol atšals). Ją ištraukus ant stalo pabarstyti miltų ir iškočioti plonai. Iškloti skardą kepimo popierium ir uždėti papločius, bei kepti apie 10 min. 180°C temperatūroje, kol paruduos. - Ruošiame kremą:
Į dubenėlį sudėti grietinę, įtarkuoti citrinos žievelės ir išspausti citrinų sulčių. Viską išmaišyti. Įdėti 100 g cukraus. Šiek tiek vanilės galima įdėti. Prieš pertepant tortą kremu, jį rekomenduoju pertepti arbata. Sutepus tortą padėti į šaldytuvą, ir užbarstyti nuo biskvito trupiniais. Ir paskui vėl įdėti į šaldytuvą, ir laikyti kiek galima ilgiau.
Skanaus!
REKLAMA