• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (kremui)
  • 1 kilogramas vyšnių (šaldytos, tešlai)
  • 3 stiklinės kvietinių miltų (tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta actu, tešlai)
  • šiek tiek citrinos rūgšties (ant šaukštelio galiuko, kremui)
  • 250 gramų sviesto (tešlai)
  • 600 gramų grietinės (kremui)
  • 200 gramų grietinės (tešlai)
  • 10 gramų želatinos (kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

    Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.

    Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200°C orkaitėje apie 15 min.

    Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.

    Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada ant viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..).

    Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :)

    Skanaus!

Autorius: Rita

INGREDIENTAI:

  • 1 valgomasis šaukštas cukraus (kremui)
  • 1 kilogramas vyšnių (šaldytos, tešlai)
  • 3 stiklinės kvietinių miltų (tešlai)
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos (gesinta actu, tešlai)
  • šiek tiek citrinos rūgšties (ant šaukštelio galiuko, kremui)
  • 250 gramų sviesto (tešlai)
  • 600 gramų grietinės (kremui)
  • 200 gramų grietinės (tešlai)
  • 10 gramų želatinos (kremui)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Prieš darydami tešlą išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

    Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, sodą, užgesintą actu. Užminkome tešlą. Padaliname tešlą į 15 gabalėlių ir 3 valandoms dedame į šaldytuvą.

    Išėmę tešlą iš kiekvieno gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame eilę vyšnių, ir suvyniojame į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Ir taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame 200°C orkaitėje apie 15 min.

    Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, arba galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.

    Iškepusius vamzdelius atvėsiname. Dedame 5 vamzdelius į lėkštę šalia vienas kito, apipilame kremu. Ant viršaus į tarpus dar 4 vamzdelius, vėl ant jų pilame kremą. Tada ant viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremą, ir t.t. (2, 1..).

    Viskas, tortas pagamintas ir keliauja į šaldytuvą, kad sustingtų :)

    Skanaus!

Autorius: Rita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų