5 arbatiniai šaukšteliai cukraus (+ 2 šaukštai (glajui))
2 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
200 gramų margarino
11 vienetų kiaušinių
8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
0.5 litro pieno
0.5 stiklinės vandens (virintas)
200 gramų sviesto
šiek tiek sviesto (formai patepti)
1.5 valgomojo šaukšto želatinos
0.5 stiklinės kokosų (drožlės)
100 gramų riešutų (smulkinti)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
5 kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Baigdami plakti suberkite 5 šaukštelius cukraus ir įmaišykite po vieną 5 kiaušinių trynius. Maišydami berkite 5 šaukštus miltų ir kepimo miltelius. Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite apie 20 min. 170 laipsnių temperatūroje, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos. Kremui 5 kiaušinių trynius išsukite su 200 g sviesto, 3 šaukštais miltų ir pienu. Visą laiką maišydami mediniu šaukštu virinkite virš mažos ugnies, kol masė sutirštės. Tada atvėsinkite, sudėkite 1 stiklinę cukraus pudros, kokoso drožles ir smulkintus riešutus. Gautą masę tepkite ant biskvito. Putėsiams vandenyje ištirpinkite želatiną ir pakaitinkite. 5 kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Baigdami plakti suberkite 1 stiklinę cukraus pudros, pilkite atvėsusią želatiną, maišykite ir iš karto krėskite ant kremo. Glajui ant garų ištirpinkite 200 g margarino, berkite kakavą ir 2 šaukštus cukraus. Viską maišykite, kol praauš. Tada įdėkite 1 išplaktą kiaušinį. Dar truputį pasukite ir pilkite glajų ant torto. Tortas tikrai labai skanus!!! Skanaus!
Autorius: Sandra
INGREDIENTAI:
2 stiklinės cukraus pudros
5 arbatiniai šaukšteliai cukraus (+ 2 šaukštai (glajui))
2 valgomieji šaukštai kakavos (milteliai)
200 gramų margarino
11 vienetų kiaušinių
8 valgomieji šaukštai kvietinių miltų
0.5 litro pieno
0.5 stiklinės vandens (virintas)
200 gramų sviesto
šiek tiek sviesto (formai patepti)
1.5 valgomojo šaukšto želatinos
0.5 stiklinės kokosų (drožlės)
100 gramų riešutų (smulkinti)
0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
5 kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite. Baigdami plakti suberkite 5 šaukštelius cukraus ir įmaišykite po vieną 5 kiaušinių trynius. Maišydami berkite 5 šaukštus miltų ir kepimo miltelius. Ištepkite sviestu formą, supilkite tešlą ir kepkite apie 20 min. 170 laipsnių temperatūroje, kol biskvitas pasidarys aukso spalvos. Kremui 5 kiaušinių trynius išsukite su 200 g sviesto, 3 šaukštais miltų ir pienu. Visą laiką maišydami mediniu šaukštu virinkite virš mažos ugnies, kol masė sutirštės. Tada atvėsinkite, sudėkite 1 stiklinę cukraus pudros, kokoso drožles ir smulkintus riešutus. Gautą masę tepkite ant biskvito. Putėsiams vandenyje ištirpinkite želatiną ir pakaitinkite. 5 kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų. Baigdami plakti suberkite 1 stiklinę cukraus pudros, pilkite atvėsusią želatiną, maišykite ir iš karto krėskite ant kremo. Glajui ant garų ištirpinkite 200 g margarino, berkite kakavą ir 2 šaukštus cukraus. Viską maišykite, kol praauš. Tada įdėkite 1 išplaktą kiaušinį. Dar truputį pasukite ir pilkite glajų ant torto. Tortas tikrai labai skanus!!! Skanaus!