Siūlau pirmiausia pasiruošti citrinų kremą, nes jį reiks palaikyti šaldytuve valandą, kol jis stovės ten, galima ruošti ir kepti biskvitą.
24cm skersmens torto biskvitas: Kambario temp. kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Sumaišyti bulvių krakmolą, miltus, kepimo miltelius, persijoti į kiaušinių masę. Viską kruopščiai išmaišyti, kepti apvalioje formoje 185-190 laipsnių temp. 10-15 min. Nedarinėti orkaitės durelių, leisti atvėsti. Atvėsusį perpjauti išilgai į tris dalis, padaryti tris plonus apvalius biskvitus.
Citrinų kremas: 1 citrinos tarkuota smulkiai žievelė, vienos citrinos sultys. Išbrinkinti želatiną užpylus šalto virinto vandens vieną centimetrą virš želatinos. Po to ištirpinti karšto vandens vonelėje. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir suberti citrinų žieveles ir sultis. Šiek tiek šios masės įmaišyti į ištirpintą želatiną ir kruopščiai išmaišyti. Tada želatiną supilti į visą trynių masę. Grietinėlę išplakti ir supilti į bendrą masę ir sudėti ant galo išplaktus kiaušinių baltymus, atsargiai išmaišyti.Uždengti dubenį su mase maistine plėvele, celofanu ir padėti valandai į šaldytuvą.
Po valandos sulaistome biskvitus sirupu, ir sutepame kremu, sulipdome visus tris, aptepame šonus ir viršų. Perpjaunam suteptą tortą per pusę, iš pjūvio vietų gražiai išpjaunam lenktus ūselius. Torto puses sudedam apvaliom pusėm į vidų, pridedam ūselius. Viską aptepam gražiai kremu. Apibarstome sumaltais sausainiais torto šonus, iš likusio kremo papuošiam torto viršų, padarom aplink bangeles, sparnelius papuošiam tortų papuošimais, dažytom kokoso drožlėm ar spalvotais pabarstukais. Tortą geriausia palaikyti per naktį, nes persigeria kremai ir gražiai susilipdo sluoksniai, grietinėlė nebėga. Gavosi švelnaus citrinų skonio tortas, lengvas, purus.
Autorius: Ineta
INGREDIENTAI:
120 gramų cukraus (biskvietui)
200 gramų cukraus (kremui)
5 valgomieji šaukštai krakmolo
4 vienetai kiaušinių (biskvitui)
3 vienetai kiaušinių (kremui)
120 gramų kvietinių miltų
šiek tiek sirupo (apglaistymui)
300 mililitrų grietinėlės (plakamoji)
šiek tiek sausainių (malti, pabarstymui)
15 gramų želatinos
šiek tiek kokosų (drožlės, dažytos, pabarstymui)
1.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Siūlau pirmiausia pasiruošti citrinų kremą, nes jį reiks palaikyti šaldytuve valandą, kol jis stovės ten, galima ruošti ir kepti biskvitą.
24cm skersmens torto biskvitas: Kambario temp. kiaušinius išplakti su cukrumi iki putų. Sumaišyti bulvių krakmolą, miltus, kepimo miltelius, persijoti į kiaušinių masę. Viską kruopščiai išmaišyti, kepti apvalioje formoje 185-190 laipsnių temp. 10-15 min. Nedarinėti orkaitės durelių, leisti atvėsti. Atvėsusį perpjauti išilgai į tris dalis, padaryti tris plonus apvalius biskvitus.
Citrinų kremas: 1 citrinos tarkuota smulkiai žievelė, vienos citrinos sultys. Išbrinkinti želatiną užpylus šalto virinto vandens vieną centimetrą virš želatinos. Po to ištirpinti karšto vandens vonelėje. Atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų. Kiaušinių trynius išsukti su cukrumi ir suberti citrinų žieveles ir sultis. Šiek tiek šios masės įmaišyti į ištirpintą želatiną ir kruopščiai išmaišyti. Tada želatiną supilti į visą trynių masę. Grietinėlę išplakti ir supilti į bendrą masę ir sudėti ant galo išplaktus kiaušinių baltymus, atsargiai išmaišyti.Uždengti dubenį su mase maistine plėvele, celofanu ir padėti valandai į šaldytuvą.
Po valandos sulaistome biskvitus sirupu, ir sutepame kremu, sulipdome visus tris, aptepame šonus ir viršų. Perpjaunam suteptą tortą per pusę, iš pjūvio vietų gražiai išpjaunam lenktus ūselius. Torto puses sudedam apvaliom pusėm į vidų, pridedam ūselius. Viską aptepam gražiai kremu. Apibarstome sumaltais sausainiais torto šonus, iš likusio kremo papuošiam torto viršų, padarom aplink bangeles, sparnelius papuošiam tortų papuošimais, dažytom kokoso drožlėm ar spalvotais pabarstukais. Tortą geriausia palaikyti per naktį, nes persigeria kremai ir gražiai susilipdo sluoksniai, grietinėlė nebėga. Gavosi švelnaus citrinų skonio tortas, lengvas, purus.