Puikus tortas, kuris sužavės visus, nes jame dera ir spalvos, ir skoniai.
INGREDIENTAI:
- Kremui:
- 800 gramų kreminės varškės
- 500 mililitrų grietinėlės
- 500 gramų braškių
- 1 skardinė karamelizuoto kondensuoto pieno
- 6 valgomieji šaukštai vandens
- 3 valgomieji šaukštai želatinos
- Biskvitui:
- 2 vienetai kiaušinių
- 115 gramų miltai
- 100 gramų cukraus
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Tešlai:
- 1 stiklinė miltai
- 3/4 stiklinės cukraus
- 100 mililitrų aliejaus
- 90 gramų šaldyti špinatai
- 1 vienetas kiaušinių (L dydžio)
- 0.5 vieneto citrinų
- 0.5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 0.5 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Vienas biskvitas buvo kepamas įprastas: Kiaušinius su cukrumi ir vaniliniu cukrumi labai gerai išplakti. Masė net pabala. Tuomet plakant supilti aliejų, persijoti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25min. Atvėsinti ir perpjauti į 2 dalis. Vieną dalį panaudoti tortui, o kita galima panaudoti pusryčiams su uogiene.
- Žaliai tešlai šaldytus špinatus šiek tiek atšidyti vandens vonelėje. Sudėti į maisto smulkintuvą ar kokteilinę, užpilti aliejumi ir citrinos sultimis ir gerai susmulkinti bei išplakti iki daugmaž vientiso kokteilio. Kiaušinį su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki baltų putų. Į kiaušinio masę supilti špinatų kokteilį ir gerai permaišyti. Suberti miltus, maišytus su druska ir kepimo milteliais. Viską permaišyti iki vienalytės masės.
- Kepti 180 laispnių orkaitėje 25 min. Atvėsusį padalinti į 2 dalis. Viena dalis bus panaudota puošimui, kita pačiam tortui.
- Į tortinę dėti baltąjį biskvitą ir jį sulaistyti cukraus sirupu.
- Kremui labai gerai išplakti grietinėlę, tuomet po šaukštą sudėti Rududu bei kreminę varškę. Želatiną išbrinkinti vandenyje ir ištirpinti. Atvėsinti ir praskiesti su kremu.
- Šiek tiek kremo dėti ant biskvito ir aplinkui sustatyti perpjautas braškes. Tuomet dar dėti kremo, sluosknelį braškių ir žaliąjį biskvitą, tik jis turi būti gerokai mažesnis už pirmajį, lyg įsistatyti tarp braškių sienelės. Sudėti likusį kremą ir gerai apspausti braškes, kad į visus tarpelius patektų kremo. Atidėti nakčiai į šaldytuvą. Aš puošiau šviežiomis braškėmis bei žaliojo špinatinio biskvito trupiniais. Skanaus.
REKLAMA