Tiramisu -, ko gero, įžymiausias Italijos virtuvės šedevras. Jį labai lengva pasidaryti, o skonis puikiai tiks prie kavos ar arbatos. Tariama, kad pirmasis toks receptas buvo aprašytas Giovanni Capnist receptų knygoje I „Dolci Del Veneto“ 1983 m. Istorikų teigimu, pirmą kartą Tiramisu buvo paminėtas Sienoje. Ši versija teigia, kad toks gaminys buvo pagamintas didžiojo Toskanos hercogo Kozimo III garbei 1969 m. gruodžio 24 d., kuomet jis aplankė Sienos miestą.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- 500 gramų maskarponės sūrio
- 250 gramų biskvitinių sausainių (pirštelių)
- 1.5 stiklinės kavos (vidutinio stiprumo)
- 4 vienetai kiaušinių trynių
- 150 gramų cukraus
- 6 valgomieji šaukštai kakavos
- 70 mililitrų likerio (tiramisu skonio)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 10
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinių trynius suplakti su cukrumi, kol masė taps balta. Sudėti maskarponę ir dar kartą išplakti.
- Kavą sumaišyti su likeriu ir supilti į plokščią lėkštę (joje reikės mirkyti sausainius).
- Paruošti platų, gilų indą, kuriame bus ruošiamas desertas. Dviems pirštais imti sausainį, jį laikant horizontaliai. Sausainio apačią vos 2 sekundėm pamerkti į kavą. Dėti į pagrindinį indą. Taip iškloti visą dugną.
- Tada ant sausainių tepti storą maskarponės sluoksnį. Pabarstyti kakava. Viską vėl kartoti nuo pradžių, kol išeis du sausainių, kremo ir kakavos sluoksniai.
- Uždengti ir padėti į šaldytuvą 6 val.
REKLAMA