3 valgomieji šaukštai konjako (brendis arba "damų likeris")
250 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiaraus itališko deserto receptukas. :))
1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią), supilti į dubenėlį ir palikti vėsti. 2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė. 3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos. 4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė. 5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų. 6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės. 7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.
3 valgomieji šaukštai konjako (brendis arba "damų likeris")
250 gramų maskarponės sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Populiaraus itališko deserto receptukas. :))
1. Išvirti stiprią kavą, nukošti tirščius (galima naudoti ir tirpią), supilti į dubenėlį ir palikti vėsti. 2. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Trynius su 2 šaukštais cukraus plakti tol, kol pabals, padidės tūris, o cukrus beveik ištirps. Supilti konjaką ar kitą gėrimą ir gerai išsukti. Sudėti maskarponę ir plakti, kol pasidarys vientisa masė. 3. Į baltymus įberti likusius 2 šaukštus cukraus ir plakti, kol susidarys standžios putos. 4. Baltymus atsargiai po šaukštą dėti į trynių bei maskarponės masę ir labai atsargiai, kad baltymuose nesusprogtų oro burbuliukai, maišyti, kol pasidarys vienalytė masė. 5. Biskvitinius sausainius po vieną trumpam merkti į kavą, svarbu, kad jie neištižtų. 6. Ant sausainių dėti pusę maskarponės masės, ant viršaus - sluoksnį kavoje pamirkytų sausainių ir sluoksnį maskarponės masės. 7. Desertą palikti nakčiai šaldytuve ir prieš patiekiant apibarstyti kakava.