INGREDIENTAI:
- 1 česnakų
- 1 imbierų
- šiek tiek juodųjų pipirų
- 1 vienetas laurų lapų (lapai)
- 1 vienetas paprikų (aitrioji)
- 0.5 arbatinio šaukštelio petražolių
- 5 vienetai pomidorų pastos (konservuoti)
- 1 vienetas svogūnų
- 2 saujos špinatų
- 300 gramų jautienos
- 1 valgomasis šaukštas sojos padažo
- 150 gramų makaronų
- 0.5 arbatinio šaukštelio druskos
- 2 valgomieji šaukštai aliejaus
- 0.5 arbatinio šaukštelio ciberžolės
- 0.5 arbatinio šaukštelio kumino
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Užvirkite puode vandenį ir sudėkite “noodle” makaronus. Virkite 2 minutes. Makaronus nusausinkite ir pasidėkite atskirai.
Imbierą, svogūną ir česnaką nulupkite ir sutarkuokite ar smulkiai sukapokite.
Nesvylančiame puode įkaitinkite aliejų. Sumažinkite ugnį iki vidutinės ir sudėkite svogūną, imbierą ir česnaką. Viską pakepinkite 5 minutes, retkarčiais pamaišydami.
Kol kepinate česnaką, svogūną ir imbierą, supjaustykite jautieną nedideliais t.y. vieno kąsnio dydžio gabalėliais. Sudėkite prieskonius į aliejų ir kelias sekundes pakepinkite. Jei nemėgstate aštriai, aitriosios paprikos nedėkite. Sudėkite mėsą ir pakepkite kelias minutes.
Kol mėsa kepa, supjaustykite griežinėliais pomidorus. Sudėk pomidorus į puodą.
Supilkite į puodą sojos padažą ir 750ml (t.y. apie 3 stiklines) vandens. Padidinkite ugnį iki didžiausios, kol vanduo užvirs. Virkite sriubą 10-15 minučių, kol mėsa suminkštės. Tuomet sudėkite išvirusius makaronus ir virkite dar 6 minutes.
Špinatus stambiai supjaustykite ir sudėkite į puodą. Pavirkite minutę ir patiekite.
Išmokime gaminti šį patiekalą Čiop Čiop kulinarijos kursuose arba vakarėlio metu! Daugiau informacijos adresu: www.ciopciop.lt
Nuotraukos autorius - Darius Petrulaitis
Autorius: Čiop Čiop kulinarijos kursai