Produktai tešlai turi būti labai šalti ir darant tešlą, reikia stengtis, kad ji nesušiltų.
Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę. Ddedame į kamerą 30 min. Tuo tarpu pagaminame kremą.
Kremui:
300 ml pieno 1 vanilės lazdelė 20 g bulvių krakmolo 20 g miltų 50 g cukraus 3 kiaušinių tryniai
Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną, į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišome ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname. Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų. Kai iškepė, atvėsiname, tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele. Skanaus!
Autorius: Martyna
INGREDIENTAI:
50 gramų cukraus
1 vienetas kiaušinių (didelis)
195 gramai kvietinių miltų
1/8 arbatinio šaukštelio druskos
113 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Produktai tešlai turi būti labai šalti ir darant tešlą, reikia stengtis, kad ji nesušiltų.
Sviestą ištriname su cukrumi ir druska, mušame kiaušinį, beriame miltus ir viską greitai sumaišome ir sulipdome į gabalą, kurį įvyniojame į maistinę plėvelę. Ddedame į kamerą 30 min. Tuo tarpu pagaminame kremą.
Kremui:
300 ml pieno 1 vanilės lazdelė 20 g bulvių krakmolo 20 g miltų 50 g cukraus 3 kiaušinių tryniai
Kiaušinių trynius ištriname su cukrumi, galima įberti ir vanilinio. Užverdame pieną, į jį įmetame vanilės lazdelę ir trumpai su ja paverdame. Tada ją ištraukiame, supilame kiaušinius ir pamaišome. Miltus ir krakmolą permaišome ir beriame palengva į pieną ir stropiai maišome, kol pasidarys plikytas kremas. Jį gerai atvėsiname. Tešlą tiesiame į tartaletei kepti skirtą indą ir kepame 180 C orkaitėje apie 15-20 min., bet ant viršaus padengiame sviestinio popieriaus, o ant jo užberiame žirnių, kad tešla neišsipūstų. Kai iškepė, atvėsiname, tepame plikytą kremą, o viršų puošiame skaniausiais vaisiais. Galima viską aplieti žele. Skanaus!