Nesu citrusinių vaisių gerbėjas, bet jaučiu ypatingą potraukį žaliosioms citrinoms. Tad ir Kalėdoms nusprendžiau iškepti tartą su jomis.
REKLAMA
REKLAMA
INGREDIENTAI:
- Pagrindui:
- 225 gramai sausainių
- 70 gramų sviesto (lydyto)
- Kremui:
- 300 mililitrų kondensuoto pieno
- 3 vienetai kiaušinių
- 3 vienetai žaliųjų citrinų
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
REKLAMA
Porcijų skaičius: 4
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Sausainius sutrupinti. Šaukštą trupinukų atidėti. Likusius sumaigyti su lydytu sviestu. Šiuo mišiniu iškloti išardomą formą: dugną bei kraštus.
- Nutarkuoti vienos citrinos žievelę. Pusę antrosios citrinos supjaustyti plonais griežinėliais, o iš likusių išspausti sultis.
- Išplakti kiaušinius su kondensuotu pienu ir sultimis, įmaišyti tarkuotas žieveles. Krėsti įdarą ant pagrindo.
- Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 minutes. Tada 2 val. vėsinti šaldytuve. Tiekti pabarsčius atidėtais trupinukais ir citrinų griežinėliais.
REKLAMA