INGREDIENTAI:
- 12 vienetų bulvių
- 1 vienetas kiaušinių
- šiek tiek druskos
- 0.5 stiklinės aliejaus
- 1 stiklinė grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Bulvės sutarkuojamos, truputį nusunkiamos, įplakamas kiaušinis, įberiama druskos, išmaišoma ir po šaukštą masės dedama į keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi.
Į sklindžius iš šviežių bulvių reikia įberti šaukštą miltų.
Sklindžiams masę galima paruošti ir su pienu. Sutarkuotų bulvių masė išsunkiama pro marlę ir užplikoma verdančiu pienu, Vėliau įmušamas kiaušinis, įberiama druskos ir sumaišius kepami blynai.
Skanūs tarkuotų bulvių sklindžiai būna ir su varške arba į tešlą įdėjus tarkuotų svogūnų ar saliero šaknies.
Sklindžiai tiekiami karšti su grietine ar bruknių uogiene.
REKLAMA