Išvirkite bulves ir leiskite joms atvėsti, o tuomet sutrinkite. Gautą bulvių košę sumaišykite su varške. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir viską gerai ištrinkite. Ant miltais pabarstyto stalo, paėmę gabalą tešlos, voliokite volelius. Tuomet juos suplokite ir supjaustykite kvadratėliais. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite švilpikus. Vidutinio karštumo orkaitėje (maždaug 180 laipsnių temperatūroje) kepkite juos tol, kol gražiai paruduos. Skaniausia su grybų padažu (grietinė, sviestas ir grybai). Skanaus.
Autorius: Virėja
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
2 vienetai kiaušinių
10 valgomųjų šaukštų kvietinių miltų
300 gramų varškės
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Išvirkite bulves ir leiskite joms atvėsti, o tuomet sutrinkite. Gautą bulvių košę sumaišykite su varške. Įmuškite kiaušinius, suberkite miltus, druską ir viską gerai ištrinkite. Ant miltais pabarstyto stalo, paėmę gabalą tešlos, voliokite volelius. Tuomet juos suplokite ir supjaustykite kvadratėliais. Kepimo skardą patepkite aliejumi ir sudėkite švilpikus. Vidutinio karštumo orkaitėje (maždaug 180 laipsnių temperatūroje) kepkite juos tol, kol gražiai paruduos. Skaniausia su grybų padažu (grietinė, sviestas ir grybai). Skanaus.