REKLAMA
REKLAMA
Porcijų skaičius: 6
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Karką sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir paliekame kol užvirs.
- Sudedame sultinio kubelius, lauro lapus, kabalinius pipirus bei pagardiname druska. Virti 1,5 valandos.
- Bulves kruopščiai nuplauti. Sudėti į puodą ir užpylus šaltu vandeniu uždėti viti. Pagardinti druska.
- Bulves taikyti, kad išvirtu kartu su karka.
- Išvirtas bulves sudėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir pateptu alyvuogių aliejumi. Bulves labai švelniai spustelėti puodeliu ar grūstuvu kol kraštai paplyšinės.
- Įdėti karką į vidurį ir ant jos užspausti pusės citrinos sulčių. Viska - ir bulves, ir karką pagardiname tolygiai prieskoniais bei rozmarinu. Užtarkuojame citrinos žievelės.
- Likusią citriną supjaustyti pailgomis skiltelėmis bei išdėlioti skardoje. Česnako skilteles švelniai spustelėkite ir padėliokite taip pat.
- Viską apšlakstome alyvuogių aliejumi ir kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 45 minutes - 1 valandą.
- Patiekiama su norimu garnyru. Nepagailėkite laiko, nepaprastai gardu. SKANAUS!!!!!!
REKLAMA