Paruoštus pievagrybius supjaustau skersai, gražiais plokščiais gabalėliais. Svarbu ne per plonais, nes kepant jie susitraukia. Nuskutu bulves ir supjaustau kubeliais. Užverdu maždaug pusę puodo vandens ir įdedu kubelius, bulves. Kol bulvės verda paruošiu kitus ingridientus. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinu sviestą ir sudedu svogūnus , po poros minučių suberiu ir pievagrybius. Kepu be dangčio, kad nesitroškintų, o tik apkeptų. Pabaigoje sudedu smulkiai supjaustytą česnaką, druską ir pipirus pagal skonį. Dar po poros minučių, kai jau bulvės puode būna išvirusios sukrečiu visą keptuvės turinį į puodą. Pamaišius suberiu sukapotus krapus ir galiausiai grietinėlę. Dar paverdu apie 10 min ant šiek tiek sumažintos ugnies. Atsargiai , po truputį įberiu žiupsnelį miltų. Aišku nuolat maišau ir ragauju
Autorius: Vaida
INGREDIENTAI:
3 vienetai bulvių (nedidelės)
4 česnakų
šiek tiek juodųjų pipirų
šiek tiek krapų
2 vienetai svogūnų (dideli)
šiek tiek kvietinių miltų
400 gramų pievagrybių
100 gramų grietinėlės
šiek tiek druskos
20 gramų sviesto
2 vienetai sultinio (kubeliais)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruoštus pievagrybius supjaustau skersai, gražiais plokščiais gabalėliais. Svarbu ne per plonais, nes kepant jie susitraukia. Nuskutu bulves ir supjaustau kubeliais. Užverdu maždaug pusę puodo vandens ir įdedu kubelius, bulves. Kol bulvės verda paruošiu kitus ingridientus. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinu sviestą ir sudedu svogūnus , po poros minučių suberiu ir pievagrybius. Kepu be dangčio, kad nesitroškintų, o tik apkeptų. Pabaigoje sudedu smulkiai supjaustytą česnaką, druską ir pipirus pagal skonį. Dar po poros minučių, kai jau bulvės puode būna išvirusios sukrečiu visą keptuvės turinį į puodą. Pamaišius suberiu sukapotus krapus ir galiausiai grietinėlę. Dar paverdu apie 10 min ant šiek tiek sumažintos ugnies. Atsargiai , po truputį įberiu žiupsnelį miltų. Aišku nuolat maišau ir ragauju