Užkaisti puodą su vandeniu. Į jau karštoką vandenį sudedame druską, cukrų ir actą. Jokiu būdu negalima pilti acto į verdantį vandenį, nes viskas išbėgs lauk.
Marinatui užvirus juo užpilame agurkus stiklainiuose. Palaikome 5- 10 min., tada nupilame atgal į puodą ir dar kartą užverdame. Vėl užpilame agurkus stiklainiuose ir uždarome dangtelį.
Stiklainių nekaitinu, šis būdas veikia puikiai :)
Kas mėgsta švelnaus skonio agurkėlius šis receptas kaip tik.
Autorius: Eglė
INGREDIENTAI:
šiek tiek bazilikų (arba paprika)
12 valgomųjų šaukštų cukraus
šiek tiek česnakų
šiek tiek krapų
1 stiklinė acto
3 litrai vandens
3 valgomieji šaukštai druskos
šiek tiek prieskonių (agurkų marinavimui)
šiek tiek kvapiųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Agurkus sudėti su žolelėm į stiklainius.
Užkaisti puodą su vandeniu. Į jau karštoką vandenį sudedame druską, cukrų ir actą. Jokiu būdu negalima pilti acto į verdantį vandenį, nes viskas išbėgs lauk.
Marinatui užvirus juo užpilame agurkus stiklainiuose. Palaikome 5- 10 min., tada nupilame atgal į puodą ir dar kartą užverdame. Vėl užpilame agurkus stiklainiuose ir uždarome dangtelį.
Stiklainių nekaitinu, šis būdas veikia puikiai :)
Kas mėgsta švelnaus skonio agurkėlius šis receptas kaip tik.