INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
- šiek tiek kmynų
- šiek tiek petražolių (smulkintos)
- 100 gramų batono ((dvi riekelės))
- 0.5 litro pieno
- 0.5 litro grietinėlės
- šiek tiek druskos
- 2 valgomieji šaukštai sviesto
- 1 litras sultinio (mėsos)
- 8 valgomieji šaukštai sūris (Ementalio tarkuotas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Baltos duonos riekeles supjaustyti kubeliais ir apkepinti svieste. Sudėti į sultinį, įberti žiupsnelį kmynų, užvirinti, sumažinti ugnį, pavirti apie 10 minučių. Supilti pieną, grietinėlę, užvirinti, nukelti nuo ugnies ir nuolat maišant suberti tarkuotą sūrį. Pagal skonį įberti druskos, juodųjų pipirų.
Paduodant į stalą užbarstyti smulkintų petražolių.
REKLAMA