1 kg obuolių 150 g cukraus 2 pakeliai vanilinio cukraus 250 ml vandens 30 g sviesto 0,5 citrinos sultys 400 g grietinėlės 30% 100 g šokolado
Gaminimas:
Turėjau 30x38 cm kepimo skardą. Ją išklojau kepimo popieriumi.
Pasiruošiame tešlą: 1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išmaišome vandenyje kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Baltymus išplakame iki standžių putų. 3. Sumaišome trynių ir baltymų mases. 4. Į kiaušinių masę po truputį beriame miltus ir išmaišome iki vientisos masės. Kepimo miltelių į tešlą dėjau nepilną šaukštelį (miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir tik tada įmaišiau į tešlą). 5. Tešlą paskirstome ant kepimo skardos. Tešlos sluoksnis turi būti neaukštesnis kaip 1 cm. 6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje iki 10 min.
Ruošiamas užpilas: 1. Obuolius sutarkuojame labai plonai. 2. Sudedame į vandenį, išmaišome cukrų ir vanilinį cukrų. 3. Kaitiname ant vidutinės ugnies obuolių masę 6 min. 4. Leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Įmaišome ištirpintą sviestą ir išspaudžiame citrinos sulčių. 5. Grietinėlę išplakiau atskirame inde su 1 šaukštu cukraus pudros.
Ant iškepusio pyrago pagrindo sudėjau obuolių masę, grietinėlės masę, o viršų pabarsčiau tarkuotu šokoladu. Šaldytuve laikiau 3 val. SKANAUS!
Autorius: Donata
INGREDIENTAI:
100 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių
125 gramai kvietinių miltų
3 valgomieji šaukštai vandens (šiltas)
šiek tiek kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Kremui:
1 kg obuolių 150 g cukraus 2 pakeliai vanilinio cukraus 250 ml vandens 30 g sviesto 0,5 citrinos sultys 400 g grietinėlės 30% 100 g šokolado
Gaminimas:
Turėjau 30x38 cm kepimo skardą. Ją išklojau kepimo popieriumi.
Pasiruošiame tešlą: 1. Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išmaišome vandenyje kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. 2. Baltymus išplakame iki standžių putų. 3. Sumaišome trynių ir baltymų mases. 4. Į kiaušinių masę po truputį beriame miltus ir išmaišome iki vientisos masės. Kepimo miltelių į tešlą dėjau nepilną šaukštelį (miltus sumaišiau su kepimo milteliais ir tik tada įmaišiau į tešlą). 5. Tešlą paskirstome ant kepimo skardos. Tešlos sluoksnis turi būti neaukštesnis kaip 1 cm. 6. Kepame 180 laipsnių orkaitėje iki 10 min.
Ruošiamas užpilas: 1. Obuolius sutarkuojame labai plonai. 2. Sudedame į vandenį, išmaišome cukrų ir vanilinį cukrų. 3. Kaitiname ant vidutinės ugnies obuolių masę 6 min. 4. Leidžiame atvėsti iki kambario temperatūros. Įmaišome ištirpintą sviestą ir išspaudžiame citrinos sulčių. 5. Grietinėlę išplakiau atskirame inde su 1 šaukštu cukraus pudros.
Ant iškepusio pyrago pagrindo sudėjau obuolių masę, grietinėlės masę, o viršų pabarsčiau tarkuotu šokoladu. Šaldytuve laikiau 3 val. SKANAUS!