Uogienei naudojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Supjaustyti vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį ir apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja). Apvirti svarainiai su kiaurasamčiu išgriebiami į dubenį. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (tam naudojami likę 500 ml vandens ir parūgštintas vanduo, kuriame virė vaisiai). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė supilstoma į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma. Skanaus.
Autorius: Austėja
INGREDIENTAI:
800 gramų cukraus
1 kilogramas svarainių
1.5 litro vandens
0.5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Uogienei naudojami prinokę, geltoni vaisiai. Pirmiausia jie nuplaunami, po to nulupami (galima ir nelupti), supjaustomi į 4 dalis ir pašalinami sėklalizdžiai. Supjaustyti vaisiai merkiami į parūgštintą (1 L vandens — pusė arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties) vandenį ir apverdami 5—10 min. (kol suminkštėja). Apvirti svarainiai su kiaurasamčiu išgriebiami į dubenį. Iš vandens ir cukraus išverdamas sirupas (tam naudojami likę 500 ml vandens ir parūgštintas vanduo, kuriame virė vaisiai). Į verdantį sirupą sudedami paruošti vaisiai ir lėtai verdama 15—20 min. (kol vaisiai pasidaro permatomi). Uogienė supilstoma į iškaitintus stiklainius ir hermetiškai uždaroma. Skanaus.