INGREDIENTAI:
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 stiklinė raudonųjų serbentų (sultys)
- 1 vienetas salierų
- 3 vienetai svogūnų
- 1 kilogramas upėtakių
- 1 stiklinė džiūvesėlių
- 1.5 valgomojo šaukšto sviesto (tirpintas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Prieskoninės daržovės su sultimis paverdamos 5—10 min. Sudedamas supjaustytas upėtakis ir uždengtame inde ant mažos ugnies šutinamas. Tiekiamas pašildytame pusdubenyje, apipiltas sviestu. Padažinėje tiekiama džiūvėsėlių padažo (pakepinti džiūvesėliai svieste, šiek tiek pasūdyti). Prie šios žuvies tinka keptos ar virtos bulvės, pupelės.
REKLAMA