INGREDIENTAI:
- 6 vienetai juodųjų pipirų
- 2 vienetai laurų lapų (lapeliai)
- 1 vienetas morkų
- 1 vienetas petražolių
- 1 vienetas svogūnų
- 1 kilogramas ungurių
- 1 stiklinė majonezo
- 1 vienetas obuolių sulčių
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Ungurys nulupamas ir, išėmus kaulus, supjaustomas, pasūdomas. Ungurio gabalai dedami viena eile į puodą, apibarstoma supjaustytomis prieskoninėmis daržovėmis, prieskoniais, įdedama apvirtų baravykų, įpilama sulčių, vandens (ar sultinio) ir šutinama.
Ungurys tiekiamas pusdubenyje užpiltas majonezu. Prie jo tinka virtos bulvės, pabarstytos petražolėmis, ar pyrago skrebučiai, puošti citrinos griežinėliais.
REKLAMA