Ryžius išvirti ir palikti puode, kad labiau suliptu. Actą, druską ir cukrų sumaišyti ir pavirinti. Ant ryžių reikia užpilti atcto, duskos ir cukraus mišinį, pamaišyti ir palikti atvėsti. Supjaustyti lašišą ir agurką išilgai. Ant bambukinio padėkliuko uždėti jūros dumbių lakštą, ant jo ryžius. Kraštus patepti vandeniu, kad geriau liptų. Dedant ryžius nuo krašto turi būti 1-2 cm tarpas. Tada ant ryžių dėti lašišą bei agurką ir viską suvynioti bambuko pagalba. Gautą ritinėlį supjaustyti į 8 dalis ir galima valgyti su soja ar wasabi. Skanaus!
Autorius: Monika
INGREDIENTAI:
1 vienetas agurkų (ilgavaisiai)
2 valgomieji šaukštai cukraus
1 stiklinė ryžių
šiek tiek lašišų
2 valgomieji šaukštai acto (ryžių)
šiek tiek sojos padažo
2 valgomieji šaukštai druskos
šiek tiek jūros dumblių lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ryžius išvirti ir palikti puode, kad labiau suliptu. Actą, druską ir cukrų sumaišyti ir pavirinti. Ant ryžių reikia užpilti atcto, duskos ir cukraus mišinį, pamaišyti ir palikti atvėsti. Supjaustyti lašišą ir agurką išilgai. Ant bambukinio padėkliuko uždėti jūros dumbių lakštą, ant jo ryžius. Kraštus patepti vandeniu, kad geriau liptų. Dedant ryžius nuo krašto turi būti 1-2 cm tarpas. Tada ant ryžių dėti lašišą bei agurką ir viską suvynioti bambuko pagalba. Gautą ritinėlį supjaustyti į 8 dalis ir galima valgyti su soja ar wasabi. Skanaus!