Porų baltą dalį ir svogūną supjaustyti žiedeliais. Į puodą įpilti apie 1/4 l vandens (jei norima skystesnės sriubos, galima įpilti daugiau vandens) ir įdėti 1 šaukštą sultinio iš kubelių. Gautą sultinį užvirti, sudėti supjaustytus svogūną ir porus. Virti ant mažos ugnies, kol suminkštės. Faršą be riebalų pakepinti keptuvėje iki rudos spalvos. Į verdamus svogūnus sudėti pakepintą faršą ir supjaustytus grybus. Pavirti 5-10 min. Sudėti lydytą sūrį ir virti, kol jis išsilydys. Pagardinti žalumynais bei prieskoniais. Patiekti su su pakepinta balta duona. Skanaus.
Autorius: Aušra
INGREDIENTAI:
šiek tiek juodųjų pipirų (malti)
1 vienetas porų
1 vienetas svogūnų
500 gramų kiaulės faršo
100 gramų pievagrybių
šiek tiek druskos
šiek tiek žalumynų (smulkinti)
400 gramų lydyto sūrio
PARUOŠIMO BŪDAS:
Porų baltą dalį ir svogūną supjaustyti žiedeliais. Į puodą įpilti apie 1/4 l vandens (jei norima skystesnės sriubos, galima įpilti daugiau vandens) ir įdėti 1 šaukštą sultinio iš kubelių. Gautą sultinį užvirti, sudėti supjaustytus svogūną ir porus. Virti ant mažos ugnies, kol suminkštės. Faršą be riebalų pakepinti keptuvėje iki rudos spalvos. Į verdamus svogūnus sudėti pakepintą faršą ir supjaustytus grybus. Pavirti 5-10 min. Sudėti lydytą sūrį ir virti, kol jis išsilydys. Pagardinti žalumynais bei prieskoniais. Patiekti su su pakepinta balta duona. Skanaus.