Dubenyje sumaišyti miltus ir druską, viduryje padaryti įdubimą, supilti pieno ir sviesto mišinį, mieles ir išminkyti minkštą tešlą. Uždengti audiniu, palaikyti 1 valandą kambario temperatūroje, kol tešlos kiekis maždaug dvigubai padidės. Švelniai perminkyti.
Tešlą padalinti į 4 arba 3 dalis ir supinti kasą, gražiai paslepiant galus. Padėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, pašlakstyti vandeniu, leisti dar kartą pakilti apie 30-50 minučių.
Kai tešla pakils, aptepti ją kiaušinio tryniu ir pastatyti iš anksto įkaitintos orkaitės apačioje, kepti apie 45-55 minutes.
Tradiciškai zopfas valgomas 2-3 dienos po pagaminimo.
Autorius: Inga
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis cukraus
1 vienetas kiaušinių (trynys)
1 kilogramas kvietinių miltų
800 mililitrų pieno
1 valgomasis šaukštas druskos
130 gramų sviesto
15 gramų mielių (sausos)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Ištirpinti sviestą, įmaišyti pieną.
Dubenyje sumaišyti miltus ir druską, viduryje padaryti įdubimą, supilti pieno ir sviesto mišinį, mieles ir išminkyti minkštą tešlą. Uždengti audiniu, palaikyti 1 valandą kambario temperatūroje, kol tešlos kiekis maždaug dvigubai padidės. Švelniai perminkyti.
Tešlą padalinti į 4 arba 3 dalis ir supinti kasą, gražiai paslepiant galus. Padėti ant skardos, išklotos kepimo popieriumi, pašlakstyti vandeniu, leisti dar kartą pakilti apie 30-50 minučių.
Kai tešla pakils, aptepti ją kiaušinio tryniu ir pastatyti iš anksto įkaitintos orkaitės apačioje, kepti apie 45-55 minutes.
Tradiciškai zopfas valgomas 2-3 dienos po pagaminimo.