4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (ar kitoks)
1 arbatinis šaukštelis druskos
šiek tiek prieskonių (čili, kadagiai,bazilikai, čiobreliai)
1 kilogramas avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nedideliais kubeliais pjaustytą mėsą ištrinkite su prieskoniais, sumaišykite su pjaustytais svogūnais ir krapais. Užpilkite aliejumi ir pamaišykite. Įdėkite kokių tik norite prieskonių, čia yra skonio reikalas. Mėsos nesūdykite, nepilkite acto. Mėsa turi pagulėti šaldytuve kelias valandas, kad įsigertų.
Prieš kepant, mėsą išmaišykite su šaukšteliu druskos ir palaikykite nors 20 min., kad spėtų ištirpti ir įsigerti.
Mėsa būna sultinga. Kepti reikia ant karštų žarijų lauže, bet trumpai.
Tinka prie mėsos įvairūs padažai.
Autorius: TOMA
INGREDIENTAI:
1 arbatinis šaukštelis juodųjų pipirų
1 sauja krapų
3 vienetai laurų lapų (lapeliai)
2 vienetai svogūnų
4 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (ar kitoks)
1 arbatinis šaukštelis druskos
šiek tiek prieskonių (čili, kadagiai,bazilikai, čiobreliai)
1 kilogramas avienos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nedideliais kubeliais pjaustytą mėsą ištrinkite su prieskoniais, sumaišykite su pjaustytais svogūnais ir krapais. Užpilkite aliejumi ir pamaišykite. Įdėkite kokių tik norite prieskonių, čia yra skonio reikalas. Mėsos nesūdykite, nepilkite acto. Mėsa turi pagulėti šaldytuve kelias valandas, kad įsigertų.
Prieš kepant, mėsą išmaišykite su šaukšteliu druskos ir palaikykite nors 20 min., kad spėtų ištirpti ir įsigerti.
Mėsa būna sultinga. Kepti reikia ant karštų žarijų lauže, bet trumpai.