• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 2 vienetai bulvių (virtos)
  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • 1 vienetas svogūnų
  • 1.5 valgomojo šaukšto žirnių (konservuoti)
  • 1 vienetas kiaušinių (trynys)
  • 1 valgomasis šaukštas acto (skiestas, 4%)
  • šiek tiek druskos
  • 1 valgomasis šaukštas grietinės
  • 100 gramų grybų (sūdyti ar marinuoti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Jei vartojami sūdyti grybai, jie porai valandų pamerkiami šiltame vandenyje arba užpylus vandeniu, pavirinami 10 min. ir nukošiami. Taip paruošti grybai stambiai supjaustomi, pridedama smulkiai supjaustyto svogūno ar jo laiškų, žirnelių, kubeliais supjaustytų bulvių. Viskas užpilama grietinės padažu ir gerai išmaišoma.
    Grietinės padažui actas, pusė šaukšto grietinės ir kiaušinio trynys išplakami, pastačius dubenėlį ant garų. Masę atšaldžius, dedama likusi grietinė, druskos, pipirų ir išmaišoma. Grietinės padažą galima pakeisti majonezu.
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų