INGREDIENTAI:
- 1 vienetas ananasų
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- šiek tiek salotų
- 1 vienetas vištiena
- 80 gramų majonezo
- 2 valgomieji šaukštai grietinėlės (10 %)
- 100 gramų druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Į 1,5 litro vandens supilti druską, cukrų, užvirinti ir ataušinti.
Išdarinėtą vištą perplauti, supjaustyti porcijomis ir užpilti paruoštu tirpalu. Palaikyti 2 paras, retkarčiais pavartant.
Po 2 parų vištos gabaliukus išimti, išvirti nedideliame kiekyje vandens. Atvėsinti, atskirti kaulus ir odą.
Ananasą nulupti ir sutrinti.
Majonezą sumaišyti su grietinėle ir trupučiu ananaso sulčių.
Ant salotų lapų išdėlioti vištienos gabaliukus, pabarstyti trintu ananasu ir užlieti paruoštu padažu.
Patiekiama su keptomis bulvėmis.
REKLAMA