Nuvalytą ir nuo kaulų išlaisvintą sterką supjaustome gabaliukais, pasūdome, apvoliojame miltuose, iškepame. Nuluptas bulves supjaustome skrituliukais (ar kaip kam patinka), jei stori - apkepiname, jei labai plonai supjaustome, tada nereikia kepinti. Į atsparų ugniai indą, suteptą sviestu, dedame apatinį sluoksnį bulvių, iš viršaus sudedame paruoštą žuvį, viską užpilame grietine, uždengiame, pabarstome druska bei kiekvienam patinkančiais prieskoniais ir pašaunamę į įkaitusią orkaitę (150 C), paliekame 30-40 min.
Autorius: Arina
INGREDIENTAI:
5 vienetai bulvių
šiek tiek starkių (1-1,5)
šiek tiek druskos
šiek tiek grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
Nuvalytą ir nuo kaulų išlaisvintą sterką supjaustome gabaliukais, pasūdome, apvoliojame miltuose, iškepame. Nuluptas bulves supjaustome skrituliukais (ar kaip kam patinka), jei stori - apkepiname, jei labai plonai supjaustome, tada nereikia kepinti. Į atsparų ugniai indą, suteptą sviestu, dedame apatinį sluoksnį bulvių, iš viršaus sudedame paruoštą žuvį, viską užpilame grietine, uždengiame, pabarstome druska bei kiekvienam patinkančiais prieskoniais ir pašaunamę į įkaitusią orkaitę (150 C), paliekame 30-40 min.