Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 2 porcijos. Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir pamerkti piene. Bulves supjaustyti kubeliais, porą - žiedais. Į puodą supilti aliejų, sudėti sviestą, sumesti porus ir truputį pakepinti. Tada sumesti bulves ir patroškinti 2 min., pastoviai maišant. Po 2 min. įpilti verdančio vandens, kad apsemtų daržoves, ir virti, kol išvirs bulvės. Atvėsintą sriubą suplakti su blenderiu, supilti grietinėlę ir sudėti prieskonius. Patiekti sriubą atvėsintą su silkės gabaliukais. Galima sriubą pašildyti, bet tada, vietoje silkės, pabarstyti tarkuoto sūrio. Skanaus.
Autorius: Vycka
INGREDIENTAI:
250 gramų bulvių
šiek tiek juodųjų pipirų
1 vienetas porų
1 vienetas silkių (filė)
2 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus
80 mililitrų grietinėlės
šiek tiek druskos
15 gramų sviesto
PARUOŠIMO BŪDAS:
Iš nurodytų ingredientų kiekių gaunasi 2 porcijos. Silkę supjaustyti nedideliais gabaliukais ir pamerkti piene. Bulves supjaustyti kubeliais, porą - žiedais. Į puodą supilti aliejų, sudėti sviestą, sumesti porus ir truputį pakepinti. Tada sumesti bulves ir patroškinti 2 min., pastoviai maišant. Po 2 min. įpilti verdančio vandens, kad apsemtų daržoves, ir virti, kol išvirs bulvės. Atvėsintą sriubą suplakti su blenderiu, supilti grietinėlę ir sudėti prieskonius. Patiekti sriubą atvėsintą su silkės gabaliukais. Galima sriubą pašildyti, bet tada, vietoje silkės, pabarstyti tarkuoto sūrio. Skanaus.