INGREDIENTAI:
- šiek tiek juodos duonos
- šiek tiek giros
- šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Srėbalas – tai ko gero lengviausiai gaminama senovinė lietuviško kulinarinio paveldo sriuba: į tumlią (kai gira sutirštėja kaip kisielius) ir rūgštoką beržų arba klevų sulos girą dedami pakepintos arba padžiovintos juodos naminės ruginės duonos kubeliai, pagardinama druska. Karštą dieną galima įdėti ledukų.
Sudėtingesnis srėbalas gaminamas, dedant burokine tarka tarkuotų ar šiaudeliais supjaustytų ridikėlių, smulkintų svogūnų laiškų ir krapų.
Srėbalą mūsų dienomis galima gaminti ir iš naminio rūgpienio: įdėti virtų bulvių kubelių, smulkintų svogūnų laiškų ir krapų, pagardinti druska ir česnaku. Karštą dieną galima įdėti ledukų.
Autorius: Vincentas Sakas