• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek muskato (tarkuotas)
  • 500 gramų špinatų
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 200 mililitrų pieno (ar grietinėlė)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (formai patepti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Daržuose suvešėjo itin sveiki lapuočiai – tai špinatai. Maistui geriausia vartoti dar neperaugusius, tuomet juose yra optimaliausias kiekis įvairių vitaminų, labai naudingų mūsų sveikatai (P, K, E, D2, C, B1, B2), taip pat folio rūgšties, karotino, jodo, mineralinių druskų - magnio, kalio, natrio, kalcio, geležies, fosforo, bei baltymų. Tačiau reikia nepamiršti, kad kuo didesni špinatai tuo naudingosios savybės mažėja, gaminas rūgštys, kurios kenkia. Beto paruoštus patiekalus būtina laikyti šaltai, antraip po paros iš juose esančių nitratų susidaro nitritai, kurie pavojingi žmogaus organizmui.

    Labai tinka dietininkams ir vaikams, ir ne tik.

    Tad siūlau jums pabandyti paskanauti špinatų omleto. Gaminau dar tik keletą kartų, tačiau po pirmo bandymo man labai patiko, taip pat ir namiškiams.

    Špinatai supjaustomi.
    Dubenyje išplakami kiaušiniai su druska ir pienu arba grietinėle.
    Į plakinį sudedami špinatai, pagardinami pipirais ir muskato riešutu.
    Tuomet plakinys supilamas arba į 4 maždaug 12 cm skersmens kepimo formas arba į vieną didelę apvalią.

    Įstatome formą(as) į indą su vandeniu ir kepama įkaitintoje orkaitėje apie 15min. Recepte orkaitės kaitra nebuvo nurodyta, tačiau jei kepti į mažas formas, pakanka 150 laipsnių, o didesnei reikia didesnės temperatūros.

    Šis omletas tinka prie rūkytos žuvies arba silkės. Man asmeniškai labai skanus ir vienas, su duona.

    Tad sveikų jums pietų !

Autorius: Roberta

INGREDIENTAI:

  • šiek tiek juodųjų pipirų
  • šiek tiek muskato (tarkuotas)
  • 500 gramų špinatų
  • 4 vienetai kiaušinių
  • 200 mililitrų pieno (ar grietinėlė)
  • šiek tiek druskos
  • šiek tiek aliejaus (formai patepti)

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Daržuose suvešėjo itin sveiki lapuočiai – tai špinatai. Maistui geriausia vartoti dar neperaugusius, tuomet juose yra optimaliausias kiekis įvairių vitaminų, labai naudingų mūsų sveikatai (P, K, E, D2, C, B1, B2), taip pat folio rūgšties, karotino, jodo, mineralinių druskų - magnio, kalio, natrio, kalcio, geležies, fosforo, bei baltymų. Tačiau reikia nepamiršti, kad kuo didesni špinatai tuo naudingosios savybės mažėja, gaminas rūgštys, kurios kenkia. Beto paruoštus patiekalus būtina laikyti šaltai, antraip po paros iš juose esančių nitratų susidaro nitritai, kurie pavojingi žmogaus organizmui.

    Labai tinka dietininkams ir vaikams, ir ne tik.

    Tad siūlau jums pabandyti paskanauti špinatų omleto. Gaminau dar tik keletą kartų, tačiau po pirmo bandymo man labai patiko, taip pat ir namiškiams.

    Špinatai supjaustomi.
    Dubenyje išplakami kiaušiniai su druska ir pienu arba grietinėle.
    Į plakinį sudedami špinatai, pagardinami pipirais ir muskato riešutu.
    Tuomet plakinys supilamas arba į 4 maždaug 12 cm skersmens kepimo formas arba į vieną didelę apvalią.

    Įstatome formą(as) į indą su vandeniu ir kepama įkaitintoje orkaitėje apie 15min. Recepte orkaitės kaitra nebuvo nurodyta, tačiau jei kepti į mažas formas, pakanka 150 laipsnių, o didesnei reikia didesnės temperatūros.

    Šis omletas tinka prie rūkytos žuvies arba silkės. Man asmeniškai labai skanus ir vienas, su duona.

    Tad sveikų jums pietų !

Autorius: Roberta

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų