INGREDIENTAI:
- 80 gramų cukraus
- 600 gramų špinatų
- 2 vienetai kiaušinių
- 2 valgomieji šaukštai džiūvesėlių
- 125 gramai manų kruopų
- 800 gramų varškės
- šiek tiek druskos
- 125 gramai sviesto
- 150 gramų grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
- Kiaušinių tryniai išsukami su cukrumi ir sumaišomi su sutrinta varške. Suberiamos manų kruopos, pasūdoma, supilama pusė nurodyto kiekio ištirpinto sviesto. Viskas gerai išmaišoma. Tada suberiami smulkiai supjaustyti špinatai, išplakti kiaušinių baltymai, atsargiai viskas išmaišoma ir sukrečiama į riebalais išteptą, džiūvėsėliais pabarstytą apkepo formą. Paviršius išlyginamas, apibarstomas džiūvėsėliais, apšlakstomas ištirpintu sviestu. Kepama 20 min. orkaitėje. Tiekiamas karštas su grietine.
REKLAMA