Spanguoles sutrinti šakute (nepadaryti tyrės), nusunkti šiek tiek. Tada įpilti 0,5 stiklinės cukraus ir išmaišyti. Tešlai kiaušinio trynius sumaišyti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Supilti aliejų ir pieną. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai įmaišyti į tešlą išplaktus baltymus. Trečdalį masės pilti į kepimo formą, per vidurį dėti spanguolių masę, tada vėl trečdalį tešlos, vėl spanguoles ir viską paslėpti likusiu trečdaliu tešlos. Kepti apie 35 minutes 170 C orkaitėje.
Autorius: Eglė
INGREDIENTAI:
1.5 stiklinės cukraus
150 gramų spanguolių
2 vienetai kiaušinių
2 stiklinės kvietinių miltų
100 mililitrų pieno
šiek tiek druskos
100 mililitrų aliejaus
2 arbatiniai šaukšteliai kepimo miltelių
šiek tiek vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Spanguoles sutrinti šakute (nepadaryti tyrės), nusunkti šiek tiek. Tada įpilti 0,5 stiklinės cukraus ir išmaišyti. Tešlai kiaušinio trynius sumaišyti su likusiu cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Supilti aliejų ir pieną. Įmaišyti miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Atsargiai įmaišyti į tešlą išplaktus baltymus. Trečdalį masės pilti į kepimo formą, per vidurį dėti spanguolių masę, tada vėl trečdalį tešlos, vėl spanguoles ir viską paslėpti likusiu trečdaliu tešlos. Kepti apie 35 minutes 170 C orkaitėje.