1 stiklinė apelsinų (žievelė su cukrumi, smulkinta)
0.5 stiklinės cukraus
0.5 valgomojo šaukšto vanilės
2 stiklinės kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių
240 gramų juodojo šokolado
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
1 stiklinė sviesto (nesūdytas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą išsukame su cukrumi. Kartu sumaišome miltus ir druską. Miltus bei sviestą suminkome rankomis, kad gautųsi gumulėliai. Sumaišome susicukravusią apelsino žievelę, apelsino minkštimą bei sultis su vanile ir įmaišome į tešlą. Tešlą padedame 1 val. į šaldytuvą. Suformuojame apvalius sausainius ir dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepame apie 15-20 min. 160 laipsnių temperatūroje. Iškeptus atvėsiname ir dalį aptepame vandens vonelėje ištirpintu šokoladu. Padedame šaltai, kad šokoladas sustingtų. Skanaujame!
Autorius: Janina
INGREDIENTAI:
1 vienetas apelsinų
1 stiklinė apelsinų (žievelė su cukrumi, smulkinta)
0.5 stiklinės cukraus
0.5 valgomojo šaukšto vanilės
2 stiklinės kvietinių miltų
1 valgomasis šaukštas apelsinų sulčių
240 gramų juodojo šokolado
0.5 arbatinio šaukštelio druskos
1 stiklinė sviesto (nesūdytas)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Sviestą išsukame su cukrumi. Kartu sumaišome miltus ir druską. Miltus bei sviestą suminkome rankomis, kad gautųsi gumulėliai. Sumaišome susicukravusią apelsino žievelę, apelsino minkštimą bei sultis su vanile ir įmaišome į tešlą. Tešlą padedame 1 val. į šaldytuvą. Suformuojame apvalius sausainius ir dedame juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepame apie 15-20 min. 160 laipsnių temperatūroje. Iškeptus atvėsiname ir dalį aptepame vandens vonelėje ištirpintu šokoladu. Padedame šaltai, kad šokoladas sustingtų. Skanaujame!