• tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

REKLAMA
Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

INGREDIENTAI:

  • 375 gramai cukraus
  • 150 gramų graikinių riešutų (kapoti)
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 4 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 4 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 0.5 stiklinės vandens
  • 500 mililitrų grietinėlės (38% riebumo)
  • 350 gramų juodojo šokolado
  • 4 valgomieji šaukštai brendžio

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
    Suplakite kiaušinių baltymus, palaipsniui suberkite 250 g cukraus ir plakite, kol gausis putėsiai.
    Sudėkite į baltymų masę riešutus bei kakavą ir viską gerai išmaišykite.
    Išklokite maždaug 24 cm skersmens kepimo formą kepimo popieriumi ir sudėkite į ją baltymų masę.
    Kepkite apie 20 min. iki auksinės rudos spalvos.
    Iškepus palikite atvėsti.
    Supilkite į puodą vandenį, suberkite 125 g cukraus ir virkite apie 4 minutes.
    Tuomet nukelkite sirupą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
    Kiaušinių trynius gerai išplakite ir švelniai šluotelės pagalba įmaišykite cukraus sirupą.
    Turėtų gautis lengvi putėsiai.
    Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite jį su brendžiu.
    Nukelkite ištirpintą šokoladą nuo ugnies ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
    Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir sumaišykite su kiaušinių trynių bei šokolado mase.
    Gautus putėsius supilkite ant iškepto pyrago pagrindo ir padėkite 8 val. šaldytuvą.
    Labai skanus pyragas!!!

Autorius: Jurgita

INGREDIENTAI:

  • 375 gramai cukraus
  • 150 gramų graikinių riešutų (kapoti)
  • 2 valgomieji šaukštai kakavos
  • 4 vienetai kiaušinių (baltymai)
  • 4 vienetai kiaušinių (tryniai)
  • 0.5 stiklinės vandens
  • 500 mililitrų grietinėlės (38% riebumo)
  • 350 gramų juodojo šokolado
  • 4 valgomieji šaukštai brendžio

PARUOŠIMO BŪDAS:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
    Suplakite kiaušinių baltymus, palaipsniui suberkite 250 g cukraus ir plakite, kol gausis putėsiai.
    Sudėkite į baltymų masę riešutus bei kakavą ir viską gerai išmaišykite.
    Išklokite maždaug 24 cm skersmens kepimo formą kepimo popieriumi ir sudėkite į ją baltymų masę.
    Kepkite apie 20 min. iki auksinės rudos spalvos.
    Iškepus palikite atvėsti.
    Supilkite į puodą vandenį, suberkite 125 g cukraus ir virkite apie 4 minutes.
    Tuomet nukelkite sirupą nuo ugnies ir šiek tiek atvėsinkite.
    Kiaušinių trynius gerai išplakite ir švelniai šluotelės pagalba įmaišykite cukraus sirupą.
    Turėtų gautis lengvi putėsiai.
    Vandens vonelėje ištirpinkite šokoladą ir sumaišykite jį su brendžiu.
    Nukelkite ištirpintą šokoladą nuo ugnies ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
    Atskirame dubenyje išplakite grietinėlę ir sumaišykite su kiaušinių trynių bei šokolado mase.
    Gautus putėsius supilkite ant iškepto pyrago pagrindo ir padėkite 8 val. šaldytuvą.
    Labai skanus pyragas!!!

Autorius: Jurgita

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų